Un bărbat este acuzat că într-o noapte, în timp ce era băut, a intrat într-un local din Fălticeni şi i-a înjurat şi ameninţat pe cei aflaţi acolo, iar apoi s-a dezbrăcat, expunându-şi organele genitale în public.

Incidentul a avut loc pe 29 septembrie, iar procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au luat miercuri măsura preventivă a controlului judiciar faţă de bărbat, după ce acesta a petrecut 24 de ore în arestul Poliţiei Judeţene.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, prin purtătorul de cuvânt, a menţionat că pe 29 septembrie, pe timp de noapte, un bărbat beat, însoţit de alte patru persoane, a pătruns în interiorul unui local public din Fălticeni, unde a proferat injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, apoi s-a dezbrăcat expunându-şi organele genitale în public. Înainte de a părăsi localul, inculpatul a spart două sticle aflate pe tejgheaua barului. 

Bărbatul este cercetat pentru distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Fălticeni.