Un incendiu violent a izbucnit luni seara la atelierul de tâmplărie și anexele unei gospodării din satul Buda al comunei Zvoriștea. Flăcările au fost semnalate în jurul orei 23.00, când prin intermediul unui apel la 112 a fost dată alarma.

La locul incendiului au ajuns pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Suceava și ai Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Zvoriștea, care au intervenit cu șase autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului. La sosirea echipajelor ardeau generalizat atelierul de tâmplărie și uscătorul de scândură, precum și mai multe anexe înglobate într-o construcție corp comun, cu pericol de propagare la clădirile învecinate. După aproape 7 ore de intervenție incendiul a fost lichidat.

Au ars atelierul și uscătorul de lemn, o magazie și un garaj, corp comun construit din lemn și acoperit cu tablă și azbociment, pe o suprafață de aproximativ 250 metri pătrați, circa 15 metri cubi de cherestea, 10 metri cubi lemn de foc, 20 de metri cubi de lambriu, utilaje și scule de tâmplărie, precum și unelte și utilaje agricole. Prejudiciul evaluat de proprietar este de circa 40.000 de lei.

Cercetările pompierilor au stabilit că incendiul a izbucnit dintr-o magazie, cel mai probabil din cauza jarului căzut dintr-o sobă fără acumulare de căldură. Pompierii au reușit să salveze casa de locuit și o bucătărie de vară din apropiere.