Un număr de 16 bebeluşi, dintre cei 36 internați la această oră în secția Neonatologie a Spitalului de Urgență Suceava, nu pot fi externați deoarece sunt născuți prematur, chiar dacă pacienții care nu sunt pozitivi cu COVID-19 ar trebui trimiși acasă. Mai îngrijorător este că unul dintre copiii aflați în Compartimentul de prematuri are mama cu suspiciune de infectare cu noul coronavirus.

Cei 16 nou-născuți înainte de termen au greutatea între 670-2.900 de grame și unii dintre ei ar trebui să rămână internați într-un spital încă aproximativ două luni.

Alți 20 de bebeluși sunt în compartimentul Rooming al maternității sucevene, iar 12 au fost externați în cursul zilei de marți.

Secția Neonatologie are deocamdată medicația și hrana necesare, în schimb personalul nu are echipament de protecție specific pentru COVID-19. Până acum, personalul de la Neonatologie nu a fost testat și nici nu poate intra în autoizolare deoarece trebuie să asigure în continuare activitatea în secție, atâta timp cât bebelușii rămân aici.