Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat că în ședința Consiliului Județean Suceava din data de 30 iunie se va supune aprobării alocarea de fonduri în vederea elaborării documentației pentru scoaterea definitivă sau temporară din fondul forestier a terenurilor necesare modernizării unui drum județean. Gheorghe Flutur a arătat că este vorba despre un schimb de teren în vederea modernizării a 3,7 kilometri de drum județean pe tronsonul Panaci – Bilbor, rămas neasfaltat la granița cu județul Harghita.

El a precizat că instituția pe care o conduce urmează să suporte și taxa de scoatere din fondul forestier. Președintele CJ Suceava a amintit că modernizarea drumului Panaci - Glodu s-a realizat, atât cu printr-un proiect pe fonduri europene, cât și printr-un proiect cu finanțare guvernamentală prin PNDL. „Odată cu modernizarea acestor 3,6 km se asigură legătura pe drum județean cu județul vecin, Harghita, care, la rândul lui, execută lucrări de modernizare pe tronsonul de la intrarea în județul Harghita până în DN 15. De altfel, mâine, 26 iunie, conducerea Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava va participa la o ședință a CJ Harghita unde se vor aborda aspecte practice care țin de realizarea acestei modernizări”, a precizat Flutur.

El a spus că acest drum nu facilitează doar legătura dintre cele două județe vecine, Suceava și Harghita, dar asigură și o legătură între DN 17 și DN 15, scurtând distanța Vatra Dornei - București cu 100 de kilometri. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că acest drum va deveni una dintre căile de comunicare între Bucovina și Ardeal și va contribui în scurt timp la intensificare activităților economice și a turismului în zonă.