O inițiativă interesantă, venită din mediul privat, demonstrează că Suceava se orientează tot mai mult pe transportul electric.

Mai exact, o pizzerie din cartierul Burdujeni a solicitat municipalității sucevene concesionarea unei mici suprafețe de teren, pentru a-și amenaja propria stație de încărcare pentru mașini electrice.

Solicitarea către Consiliul Local Suceava a fost făcută de Costică Havriștiuc, proprietarul unei pizzerii de pe Calea Burdujeni, care vrea să facă livrările cu mașini electrice, pe care să le încarce la propria stație.

Suprafața de teren solicitată este de 95 de mp, lipită de proprietatea sa, iar concesionarea se va face cu licitație publică.

Proiectul a fost aprobat, dar cu majoritate simplă, fiind ridicate obiecții din partea consilierilor PSD, prin Gabriel Buciac, care a spus că suprafața solicitată este mult prea mare pentru amplasarea unei stații de încărcare, iar modificările care vor fi făcute în teren ar afecta un copac de pe un spațiu verde și o trecere pietonală printre blocuri, de unde se face acces dinspre strada Prieteniei către Calea Burdujeni.

În schimb, Adrian Arămescu, consilier PNL, care locuiește în Burdujeni, a spus că acestea sunt prostii și e absurd să te împotrivești unei investiții private care încurajează transportul electric, cu atât mai mult cu cât investitorul respectiv avea ca variantă să se folosească gratuit de curentul municipalității, care a amenajat 25 de stații de încărcare a mașinilor electrice în toate cartierele, iar utilizarea acestora este gratuită în primii 5 ani.