Un căruțaș care a provocat un accident soldat cu moartea unei femei, mamă a doi copii, va trebui să stea la închisoare pentru 2 ani și 8 luni. Vasile Solomon, din comuna Ciprian Porumbescu, a fost găsit vinovat de producerea acestui accident atât de magistrații de la Judecătoria Suceava, cât și de cei de la Curtea de Apel Suceava. Soluția dictată joi este definitivă.

Tragedia s-a petrecut pe 10 august 2016, când numeroși suceveni care trăiesc în străinătate erau veniți acasă, în concediu. La fel era și cazul lui Carmen Nicoleta Pantiuc, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Suceava, cetăţean român cu reşedinţa în Spania, venită acasă la acel început de august, în concediu, împreună cu familia.

Femeia lucrase ca asistentă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, după care a plecat din România şi s-a căsătorit cu un spaniol. Cuplul închiriase un autoturism Dacia Logan, pentru a avea cu ce se deplasa în perioada concediului.

Pe 10 august 2016, în jurul orei 22.00, pe drumul naţional-european 17, care leagă Suceava de Ardeal, la Ilişeşti, o capcană mortală a ieşit în faţa familiei.

La volanul Daciei era spaniolul. Omul nu bănuia probabil că în România anului 2016 este posibil să întâlneşti, pe un drum naţional-european, o căruţă nesemnalizată. Autoturismul Dacia Logan a izbit frontal încărcătura de lemn ce depăşea cadrul atelajului.

Atelajul hipo era neînregistrat, nesemnalizat şi staţiona pe partea carosabilă.

Ce a urmat a fost ca în filmele de groază: trunchiurile de copaci au intrat prin parbriz, iar o parte au ieşit prin lunetă.

Lemnele au intrat în maşină prin partea dreaptă, unde se afla femeia în vârstă de 40 de ani. Aceasta nu a avut nici o şansă de supravieţuire, leziunile suferite fiind greu de descris într-un material de presă. Pe bancheta din spate erau copiii celor doi, unul în vârstă de 6 ani şi unul de 1 an şi jumătate. Cel mai mare copil s-a aflat în zona prin care lemnele au pătruns în maşină şi a suferit şi el leziuni grave. Băiatul a suferit o fractură de craniu cu deplasare de os şi o lovitură puternică la ochiul drept.

Din cauza traumei psihice şi a loviturii de la cap băiatul are un diagnostic îngrozitor: epilepsie.