Un bărbat în vârstă de 42 de ani, care conducea o autobasculantă, a trecut prin încercarea vieții, joi, după ce a intrat cu vehiculul greu pe care îl conducea în fața unui trec care venea cu viteză, la Păltinoasa, la o trecere la nivel semaforizată, aflată pe un drum secundar din apropiere de stația secundară Păltinoasa (Gura Humorului). Trenul InterRegio de la Cluj spre Galați circula cu viteză în acea zonă (unde trenurile de lung parcurs nu au oprire) și în mod evident șoferul a provocat accidentul, fie din cauza neatenției, fie pentru că a forțat trecerea. În urma impactului, autobasculanta a fost aruncată în afara liniei și a fost răsturnată pe o parte. 

Pompierii militari care au intervenit la fața locului cu o autospecială cu descarcerare l-au găsit pe șofer cooperant și conștient, transportându-l la spital.

Impactul violent a avariat și locomotiva, care a trebuit înlocuită cu una de schimb.

În tren erau în jur de 50 de călători, care nu au solicitat îngrijiri medicale.

În zonă a sosit un alt camion care a efectua manevre de repunere pe roți a autovehiculului răsturnat.

La fața locului au ajuns polițiști de la Serviciul Județean Transporturi Suceava, care au demarat cercetări. În cazurile de acest gen, șoferii se aleg și cu dosare penale, pentru punerea în pericol a siguranței feroviare.