Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au înregistrat un dosar penal în urma unui litigiu între rudele unui bărbat din comuna Udești, decedat în urma infecției cu Covid-19. Trei persoane din București sunt acuzate că, în lunile aprilie-mai 2020, în perioada stării de urgență, s-au deplasat din Capitală într-un sat al comunei Udești, ignorând restricțiile de deplasare, unde, folosind fără drept chei, au pătruns în locuinţa persoanei vătămate - rudă cu ei, decedată în cursul lunii aprilie 2020, de unde au sustras mai multe bunuri.

În cauza aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava se efectuează cercetări in rem de către organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipoteşti sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt între membrii de familie” și „zădărnicirea combaterii bolilor”.

”Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.