Un bărbat din comuna Stulpicani a primit o pedeapsă grea după un accident mortal pe care l-a provocat în timp ce conducea beat, victimă fiind soția sa. Curtea de Apel Suceava a confirmat condamnarea dictată de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, astfel încât Petrică Kurovschi are de executat 6 ani și 8 luni de închisoare, din care 3 ani reprezintă o condamnare mai veche, care inițial a fost cu suspendare, iar restul pedeapsa pentru accidentul mortal.

Accidentul cu final tragic s-a petrecut în ianuarie 2018, pe drumul judeţean 177A, care leagă localitatea Doroteia de Stulpicani, în timp ce soţii Kurovschi se întorceau spre casă.

La un moment dat, la intrarea într-o curbă, pe un carosabil acoperit cu zăpadă, Petrică Kurovschi, în vârstă de 31 de ani, aflat la volanul autoturismului VW Touran, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, derapând şi pătrunzând cu autoturismul pe contrasens. În timpul acestei manevre, autoturismul a părăsit drumul, a acroşat un stâlp de iluminat, după care a ricoşat în şanţul de pe marginea drumului, răsturnându-se pe cupolă la o diferenţă de nivel cu drumul de circa 2 metri. În urma impactului, femeia în vârstă de 30 de ani, soția şoferului, aflată pe scaunul din dreapta, a suferit traumatisme grave, rămânând în stare de inconştienţă. Din păcate, în ciuda eforturilor făcute de personalul ambulanţei, femeia a fost declarată decedată. Conducătorului auto i-au fost acordate primele îngrijiri medicale la faţa locului, după care a fost transportat cu ambulanţa la spital. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma anchetei Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului inculpatul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice. 

Judecătorii i-au aplicat bărbatului 3 ani de închisoare pentru ucidere din culpă și 2 ani de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului, rezultând o pedeapsă de 3 ani și 8 luni de închisoare.

Magistrații au mai constatat că accidentul mortal a fost comis de inculpat în perioada de încercare de 7 ani, impusă în urma unei condamnări la 3 de închisoare, cu suspendare, aplicată într-un dosar de tentativă de viol.

Judecătorii au revocat această suspendare și au dispus executarea ei, alături de cea pentru accidentul mortal, de aici rezultând sentința de 6 ani și 8 luni de închisoare.