Doi tineri, unul în vârstă de 19 ani și unul de 17 ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Suceava, miercuri, la propunerea procurorilor, pentru furt calificat. Cei doi au fost arestați având în vedere și că au trecut infracțional bogat, deși sunt foarte tineri. După cum am arătat și în ziarul de ieri, Alexandru Cuciureanu, în vârstă de 19 ani, din Solca, era eliberat de după gratii de aproximativ două luni, după ce judecătorii i-au aplicat o pedeapsă cu suspendare pentru o tâlhărie comisă în centrul Sucevei.

În materialul de astăzi vă prezentăm detalii despre furtul pentru care au fost arestați cei doi, unul deloc mărunt. Furtul a fost comis în noaptea de 29 spre 30 mai, fiind înregistrat o bună perioadă cu autori necunoscuți.

Hoții au vizat o proprietate de pe strada Calea Unirii, chiar în zona Orizont. Este vorba de proprietate pe care se află o brutărie și o casă, în timp ce în față, la stradă, este un magazin de vânzare a produselor de panificație.

În miez de noapte, hoții au forțat un geam al casei și au pătruns în interior, de unde au plecat cu aproximativ 6.000 de lei și un ceas de firmă. Prejudiciul total depășește 10.000 de lei.

Judiciariștii de la Biroul de Investigații Criminale al Poliției municipiului Suceava au demarat cercetări, cazul fiind unul destul de delicat, fiind vorba de spre o familie cu potențial financiar, care probabil a fost filată de alți indivizi din zonă. S-a stabilit că autorii faptei sunt Alexandru Nicolae Cuciureanu, în vârstă de 19 ani, din Solca, și de minorul Dănuț C., de 17 ani, din municipiul Suceava.

 

La 19 ani, are deja patru ani după gratii, pentru furt, tâlhărie sau viol

Alexandru Nicole Cuciureanu are deja în jur de 4 ani petrecuți după gratii.

În luna noiembrie a anului 2019, pe timp de zi, o femeie în vârstă de 54 de ani a fost urmărită de Alexandru Cuciureanu în centrul Sucevei, în timp ce s-a deplasat la CEC Bank, de unde a scos o sumă de bani. Tânărul s-a apropiat de femeie, i-a smuls poșeta și a fugit. Doi bărbaţi care se aflau în zonă, în parcarea de lângă Biserica Sf. Dumitru, l-au prins și predat polițiștilor.

Autorul a fost identificat în persoana lui Alexandru Nicolae Cuciureanu, în vârstă de 19 ani, din Solca. Este un tânăr care a crescut în Centrul de Plasament Solca, fiind abandonat de mic de părinţi. Totuși, ulterior tânărului i s-au oferit câteva șanse bune de a lua alt drum în viață, însă le-a refuzat.

La vremea tâlhăriei din noiembrie 2019, tânărul era eliberat de aproximativ trei luni din penitenciar.

După această tâlhărie din noiembrie, Cuciureanu a fost arestat preventiv, fiind trimis de după gratii în judecată pentru tâlhărie.

În luna aprilie a acestuia an, Judecătoria Suceava a decis ca tânărul să fie condamnat la 2 ani de închisoare pentru tâlhărie. Judecătorii au considerat că tânărul merită clemență, astfel că pedeapsa a fost suspendată pe durata unui termen de încercare de 3 ani. Judecătorii au încetat de drept și arestul preventiv, astfel că tânărul s-a întors în libertate.

Același Cuciureanu a mai stat după gratiipentru furturi de maşini, dar şi pentru un viol asupra unei minore.