Un bărbat din Pătrăuți a murit sâmbătă la Spitalul Județean Suceava după o lungă agonie. Neculai Tonciu, de 48 de ani, a fost internat în spital încă din decembrie 2019 după ce a suferit arsuri în timp ce încerca să stingă focul izbucnit la propria locuință. De la finalul lui decembrie, timp de șase luni, bărbatul a fost internat non-stop la spital cu arsuri serioase pe mare parte din corp. De altfel, diagnosticul clinic de deces a fost arsuri severe pe 40% din suprafața corpului și stenoză de căi respiratorii superioare post arsură.

Incendiul a izbucnit în seara zilei de duminică, 22 decembrie, în cătunul Moldoveni din Pătrăuţi. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit două autospeciale de stingere ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi o ambulanţă SMURD. 

Incendiul se manifesta la acoperişul unei case degradate, în care stăteau doi fraţi. Unul dintre ei, Neculai Tonciu, se afla în casă. El a observat că iese fum din podul casei şi s-a urcat pe acoperiş, cu o găleată cu apă. El nu a avut nici o şansă în a opri focul cu o găleată de apă, mai mult incendiul cuprinzându-i hainele.

Bărbatul a suferit arsuri la nivelul feţei şi mâinilor. Fratele său, alertat de incendiu şi venit acasă, l-a găsit şi l-a ajutat să coboare. Echipajele medicale l-au găsit pe bărbatul cu arsuri aşezat pe o pătură, în curte.

Focul a distrus acoperişul casei pe aproximativ 50 mp. Din cercetările pompierilor rezultă că focul a izbucnit aproape cert din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum defect.