Șase pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare de Covid-19 au fost externați, vineri, din Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, o dată cu schimbarea reglementărilor în domeniu. Prefectura Suceava a informat, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că cei șase pacienți au fost externați în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, dar aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor ordinului de ministru, pe durata izolării monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizați zilnic de DSP.

Prefectura Suceava a mai informat că în ultimele 24 de ore au fost internate în Spitalul de Urgență Suceava șapte persoane diagnosticate cu Covid – 19 și au fost externate 31 de persoane.

În Spitalul de Urgență Suceava se aflau, sâmbătă, internați 476 pacienți, dintre care 144 pacienți Covid-19 și 332 pacienți nonCovid, iar în secția ATI erau internați 10 pacienți, dintre care doi pacienți sunt intubați.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 60 de pacienți Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform bazei de date privind numărul de cazuri în evoluție la nivelul unităților administrativ teritoriale, sâmbătă, în 58 dintre cele 114 unități administrativ teritoriale nu se înregistrează niciun caz în evoluție, 48 au sub cinci cazuri în evoluție, 3 au sub zece cazuri în evoluție, iar 5 unități administrativ teritoriale au peste 10 cazuri în evoluție.

Sâmbătă, 27 iunie, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în autoizolare la domiciliu erau 3.922 de persoane și în carantină instituționalizată 7 persoane. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19. Conform situației întocmită de DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 3.351 persoane declarate vindecate.

Potrivit Prefecturii, în perioada 26-28 iunie a.c. este în derulare o acțiune tematică de control, dispusă de Ministerul Afacerilor Interne, privind respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială, impuse în perioada stării de alertă. Sunt implicați polițiști, jandarmi, polițiști locali, în colaborare cu reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Direcției Sanitar- Veterinare și Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă al Județului Suceava.