Raportul dintre pacienții Covid și nonCovid din Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava este în continuare în favoarea celor cu alte afecțiuni decât Covid.

Conform informării transmise duminică de Prefectura Suceava, în Spitalul de Urgență Suceava se aflau internați 447 pacienți, dintre care 136 pacienți Covid-19 și 311 pacienti nonCovid. Din păcate, a crescut ușor numărul celor cu forme grave, care au nevoie de terapie intensivă. Dacă în data de 27 iunie erau 10 pacienți în ATI, dintre care doi intubați, duminică dimineață în ATI erau internați 13 pacienți, dintre care trei ventilați mecanic. În ultimele 24 de ore, în spitalul județean au fost internate 13 persoane diagnosticate cu Covid – 19 și au fost externate 15 de persoane.

La Spitalul Municipal Rădăuți duminică erau internați 58 de pacienți Covid- 19 și 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În data de 28 iunie, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în autoizolare la domiciliu erau 3.813 de persoane și în carantină instituționalizată 7 persoane. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

Alte 28.532 de persoane au ieșit din autoizolare și 3.109 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată.

Conform situației întocmită de DSP Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.369 persoane declarate vindecate.

În cursul zilei de 26 iunie a.c., polițiștii au au verificat, în context Covid, 3.417 de persoane și 26 de societăți comerciale, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid -19.