Persoanele nevoiașe, aflate în dificultate, care nu își permit achiziționarea unei perechi de ochelari, pot să beneficieze de serviciile gratuite oferite de Eco Optic, prin punctele de lucru din Suceava și Botoșani. Aceste persoane nu vor plăti consultația și nici ochelarii.

În colaborare cu Fundația Umanitară Nord 2001/Sânge pentru România, Eco Optic Suceava, prin directorul general Ruxandra Oana Mihalachi, a pus bazele unei ample campanii, prin care să fie facilitat accesul persoanelor vulnerabile la un consult gratuit și ochelari corespunzători dioptriilor pe care le au. „Facem pe această cale un apel la discernământ, să încercăm să punem în balanță dacă noi suntem cei care ne permitem sau nu un astfel de <lux>, și să dăm curs invitației echipei Eco Optic numai în cazul în care nu ne-am permite achiziționarea unei perechi de ochelari. Ar fi păcat să ocupăm locul unei persoane care cu adevărat s-ar putea să aibă nevoie de acest cadou. De asemenea, ne bazăm pe voi, cei care cunoașteți persoane care ar avea nevoie de acest serviciu gratuit, și care puteți să-i direcționați către Eco Optic”, spun inițiatorii campaniei.

 

Ajutor pe bază de programare

Persoanele necăjite care vor să beneficieze de serviciile gratuite oferite de Eco Optic în cadrul acestei campanii trebuie să se programeze telefonic, la numărul 0752 501 073. Baza acestei campanii își are ecoul în timp, când Ruxandra Mihalachi a început un alt proiect prin care oferea o reducere considerabilă, de 20%, clienților care la achiziționarea produselor noi își aduceau vechii ochelari. Aceștia au fost verificați, recondiționați și sunt gata pentru un nou proprietar, în campania actuală. Pe lângă aceste rame, Eco Optic oferă și rame noi, în funcție de conformația feței și lentila care va trebui folosită.

„Mulțumim Eco Optic pentru că sunteți alături de noi și mai ales alături de oamenii vulnerabili aflați în dificultate financiară, pentru că îi ajutați să vadă o lume mai bună, mai clară, cu o grijă în minus, prin această campanie”, a spus Andrei Iacov, membru al Fundației Umanitare Nord 2001/Sânge pentru România.