Treisprezece suceveni diagnosticați cu Covid-19 sunt internați, la acest moment, în stare gravă, în secția Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”Suceava, doi dintre ei fiind ventilați mecanic, potrivit informării zilnice transmise, sâmbătă, de Prefectura Suceava.

În județ, în ultimele 24 de ore au fost internate opt persoane diagnosticate cu Covid – 19, dintre cele 21 confirmate pozitiv, în același interval de timp fiind externate douăzeci de persoane vindecate.

Din totalul celor 485 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 103 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19 și 382 sunt pacienți nonCovid.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 23 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 47 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 42 au câte un caz în evoluție, 19 au sub cinci cazuri în evoluție, 3 au sub zece cazuri în evoluție iar 3 au peste zece cazuri în evoluție.

În data de 11 iulie, datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.574 persoane declarate vindecate.

Pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 și verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție, peste 100 de polițiști, jandarmi, lucrători ISU, specialiști din cadrul ITM, DSP și DSVSA au verificat, vineri, 68 de societăți comerciale și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului de către agenții economici, valoarea totală sancțiunilor fiind de 2.565 lei.

În această perioadă, conform comunicatului Prefecturii, sunt derulate acțiuni de verificare și control, scopul fiind „responsabilizarea cetățenilor, dar și a agenților economici”, în cursul zilei de sâmbătă activitățile fiind concentrate în zona Gura Humorului, Cacica, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Prefectura explică necesitatea intensificării verificărilor prin aceea că în ultima perioadă au existat numeroase încălcări ale regulilor stabilite de specialiști și care „au afectat inclusiv viața cetățenilor onești, care respectă regulile și recomandările specialiștilor cu privire la protecția împotriva Covid- 19”.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, acțiunile de Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, reiterează apelul adresat sucevenilor de a aplica în continuare, cu strictețe, normele de distanțare socială și igienă, precum și toate măsurile de protecție individuală.