Faptul că mulți șoferi urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice pare să fi devenit o obișnuință. Din păcate, unii dintre ei se urcă aproape morți de beți la volan, dovadă și alcoolemiile înregistrate la testarea cu aparatul etilotest. Numai în cursul zilei de sâmbătă au fost depistați în trafic trei astfel de inconștienți, pentru fiecare dintre ei valoarea alcoolemiei în sânge urmând să fie între 2,5-3 la mie.

Doi dintre șoferii ”veseli” au fost depistați în Siret. Primul dintre ei, un localnic de 66 de ani, a fost oprit la orele prânzului pe strada Bogdan Vodă. Deși nu trecuseră prea multe ore de la răsăritul soarelui, rezultatul la testarea cu aparatul etilotest a fost de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, și tot în Siret, de această dată după-amiază, în jurul orei 19.00, a fost oprit pentru control pe strada Petru Mușat, un Mercedes condus de un tânăr de 20 de ani, din Bălcăuți. În cazul acestuia, aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al treilea ”crai” al zilei de sâmbătă provine din Suceava. Este vorba de un bărbat de 30 de ani, care conducea un Ford Mondeo și care a fost oprit pentru control pe Calea Unirii, în zona stației de autobuz de la IRIC. Și aici, etilotestul a fost dat ”peste cap”, valoarea indicată fiind de 1.32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți cei trei șoferi au ajuns și la spital unde le-au fost prelevate probe de sânge și s-au ales cu dosare penale pentru comiterea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.