Județul Suceava va fi sub Cod Galben de vreme rea în cursul zilei de duminică, 12 iulie. Administrația Națională de Meteorologie a emis două informări de acest fel. Prima este valabilă duminică, între orele 06.00-18.00. În acest interval,în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice. Vântul va sufla cu viteze de peste 65-75 km/h și este posibil să avem parte de vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Meteorologii ne mai anunță că duminică, 12 iulie, în regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ.

A doua informare meteorologică este valabilă pentru perioada 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 06:00.Sunt vizate Moldova, Muntenia, local Transilvania, Oltenia și Dobrogea, precum și zona Carpaților Orientali și Meridionali. În zonele menționate se așteaptă averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp.