Primul magazin MERE din regiunea Moldova, care s-a deschis la Suceava anul trecut, cu promisiunea celor mai mici prețuri la produse, se închide de la 1 august 2020. Vineri este ultima zi în care ușile magazinului mai sunt deschise pentru clienți, dar imaginea din interior este dezolantă – o mulțime de rafturi goale, marfă împachetată să fie trimisă înapoi furnizorilor, o serie de produse perisabile la 1+1, culoare goale și din când în când oameni pe la casele de marcat.

Eșecul extinderii acestui lanț de magazine pe piața suceveană vine în contextul pandemiei de coronavirus, care a afectat puternic întregul sector de comerț, mai ales că orașul a fost o perioadă în carantină, dar vânzările au continuat să fie scăzute și în perioada de după.

Angajații magazinului au primit ca pe-un trăsnet vestea că rămân fără locuri de muncă, într-o perioadă extrem de dificilă, când tot mai multe voci din mediul economic anunță o criză fără precedent.

Nu li s-a spus nici măcar de ce se închide – ei știu că și-au făcut treaba și li se pare nedrept că acum li se închid ușile.

Inaugurat la finalul lunii octombrie 2019, supermarketul MERE, plasat în incinta Egros Suceava, în zona comercială a orașului, între Bazar și Shopping City, își propunea să atragă consumatorii interesați de prețuri cât mai mici, care nu țin neapărat cont de brand, ci de cât dau pe un produs.
După nouă luni de existență, în care s-a luptat să atragă clienți pe o piață cu o concurență foarte puternică – Suceava fiind orașul cu cele mai multe spații comerciale moderne pe cap de locuitor - confruntat și cu efectele pandemiei de coronavirus, brandul care promitea cele mai mici prețuri de pe piață a clacat și a sunat retragerea.

În urma lor rămâne un spațiu liber de aproximativ 1.000 de mp, închiriat pe mai mulți ani, care nu se știe ce folosință va avea, o mulțime de contracte care trebuie reziliate, poate chiar și datorii neonorate, dar și oamenii care și-au pierdut locul de muncă. Când “nu mere”, nu MERE!