Trei candidați au fost eliminați pentru fraudă din examenul de titularizare, care s-a desfășurat miercuri, 29 iulie, în cinci centre de examen sucevene. Alți 7 candidați s-au retras din motive medicale, iar 35 din motive personale. La proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 841 de candidaţi (92,72%) din cei 907 candidaţi înscriși. După cum a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, Cezar Anuței, 42 de candidaţi s-au retras din examen: 35 din motive personale, 7 din motive medicale, iar 3 candidaţi au fost eliminaţi din examen. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2019-2020.

Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37,3 grade Celsius.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicatepe site-ul Ministerului Educației, miercuri, la ora 15:00, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

„În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 796 de teze. Primele rezultate vor fi afișate în data de 4 august. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează în data de 11 august”, a completat Cezar Anuței.