Polițiștii au stricat o nuntă cu zeci de persoane care se desfășura într-un restaurant din satul Gura Putnei, comuna Putna. S-a întâmplat duminică după-amiază după o sesizare primită de polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești. Deplasarea la fața locului avea să aducă și confirmarea pentru oamenii legii că dispozițiile Legii 55/2020 privind măsurile impuse în contextul infestării cu virusul SARS-COV 2 erau încălcate la modul cel mai serios. Mai exact, în sala restaurantului se aflau peste 40 de persoane, cu încălcarea dispozițiilor privind distanțarea socială și numărul de persoane permis de lege pentru a avea acces in interior. Societatea care a organizat nunta a fost amendată cu 3.000 de lei, iar participanții la eveniment au fost trimiși acasă.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, polițiștii au efectuat controale la 380 de societăți comerciale. În afară de nunta întreruptă brusc, organele de control au constatat că la o terasă nu este respectată distanța între mese, operatorii economici fiind sancționați contravențional.

Cu ocazia acțiunilor de la final de săptămână au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale în valoare de 121.340 de lei.