Duminică la prânz a avut loc ceremonia de întronizare al noului Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic. Ceremonia a început după Sfânta Liturghie, fiind săvârșită de către Întâistătătorul locului, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, cel care a asigurat în această perioadă de trecere locotenența eparhiei vacante și care a predat noului arhiepiscop sarcinile acestei funcții.Într-un cadru solemn ÎPS Teofan i-a încredințat noului arhiepiscop însemnele noii eparhii, ÎPS Arhiepiscopul Calinic fiind așezat pe tronul arhiepiscopal.

Ceremonia de întronizare a început după Sfânta Liturghie, fiind săvârșită de către Întâistătătorul locului, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, cel care a asigurat în această perioadă de trecere locotenența eparhiei vacante și care a predat  noului arhiepiscop sarcinile noii funcții. Pentru început s-a dat citire Gramatei Mitropolitane de Întronizare a PS Calinic în funcția de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, citită de către PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

În cadrul ceremoniei au urmat  apoi încredințarea însemnelor  noului Arhiepiscop Calinic, începând cu Engolpionul, acea icoană purtată la gât de Arhiepiscop ca semn a slujirii pe care o poartă, Crucea pectorală, Cârja, Mantia Arhierească și camilafca, acel acoperământ negru al capului. A fost citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul Calinic ținând o cuvântare de final în care le-a mulțumit celor care l-au susținut în ocuparea acestei demnități.