Președintele Organizației Județene Suceava a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), deputatul Alexandru Băișanu, a atras atenția asupra „creșterilor demențiale” de prețuri la medicamente. Alexandru Băișanu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a identificat cel puțin 80 de medicamente la care prețurile au crescut de la peste 100% la peste 600%.

Băișanu a dat exemplul unui medicament pentru care prețul plătit de români a crescut de la 4,66 de lei la 34,33 de lei, adică o creștere de 636,7%. „Iată că într-un moment de pandemie, în momentul în care cetățenii nu mai beneficiază așa cum ar fi beneficiat în mod normal de sistemul de sănătate, se ajunge în situația de a da pe un medicament prețuri exagerat de mari. Trebuie să vă spun că Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) și PSD au cerut la un moment dat plafonarea prețurilor la medicamente, cel puțin pe perioada pandemiei. Iată că lucrurile nu s-au întâmplat nici măcar 0% din ce am cerut noi. Și nesimțirea celor care conduc în momentul de față România a dus la o explozie fenomenală a prețurilor”, a declarat liderul PPU Suceava.

Alexandru Băișanu a spus că în calitate de parlamentar care reprezintă interesele cetățenilor din Suceava și din România, vrea să afle care a fost motivația și ce a stat la baza acestor creșteri ale prețurilor de până la peste 600% a medicamentelor din România. „Știm că foarte mulți români nu au bani să-și plătească întreținerea, nu au bani pentru mâncare, dar și pentru medicamente. Acesta este ajutorul Guvernului pentru populația României, pentru populația care are nevoie de sprijin în acest moment. O creștere de 670% a prețurilor nu cred că e firească și normală. Și evident trebuie să găsim o soluție la nivelul Ministerului Sănătății și Guvernului României. Și îi cer domnului Nelu Tătaru, medic din Vaslui, care prin mila Guvernului PNL a ajuns ministrul Sănătății, să-și facă datoria și să intervină rapid”, a mai declarat Alexandru Băișanu.