Alianța USR-Plus și-a prezentat, în mod oficial, în cadrul unei conferințe de presă, candidații pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean Suceava și de primar al municipiului Suceava. Alături de aceștia, au fost prezenți și o parte din candidații de pe listele pentru Consiliul Județean și Consiliul Local Suceava.

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Alianța USR-Plus mizează pe Dan Nichiforel, de profesie inginer. Dan Nichiforel a ocupat, între anii 1983-1999, funcțiile de director tehnic, director comercial și manager al SC Rulmenți SA Suceava. Între 1999-2008 a fost manager de proiect la FAG Kugelfischer, Schweinfurt, în Germania, companie cu 16.000 de angajați, iar din 2008, vicepreședinte al BSC of Pennsylvania Pittsburgh (SUA). În toamna anului 2018, Dan Nichiforel s-a întors în România, fiind asociat majoritar la SC Versicherung Group SRL și director de operații la Bearing Service Company of Serbia.

Dan Nichiforel a declarat că alături de viitoarea echipă de consilieri județeni își propune să facă din Suceava un județ administrat eficient și funcțional, care să asigure creșterea calității vieții pentru toți cetățenii săi. „Vrem un județ fără drumuri de pământ, cu apă curentă și canalizare în toate localitățile și ne dorim școli fără toalete în curte. Știm deja cum a fost făcută administrarea județului. Împreună cu colegii mei am dezvoltat o strategie pentru viitorul județului, care trebuie să înceapă acum. Viitorul începe acum și nu va trebui amânat. Vom asigura o infrastructură rutieră modernă, dorim modernizarea infrastructurii feroviare, vom asigura tranziția către energie curată și automobile electrice. Vom dezvolta parcuri industriale în toate municipiile județului”, a spus Dan Nichiforel. Alături de acesta au fost prezenți și doi dintre candidații pentru posturile de consilier județean, Radu Adrian Rey și Vasile Boca.

Pentru Primăria Suceava, candidatul Alianței USR-Plus va fi Teodora Munteanu, președintele Organizației Județene Suceava a USR. Teodora Munteanu își dorește să câștige Primăria Suceava pentru ca această instituție să se îndrepte către cetățenii municipiului și să rezolve problemele reale ale acestora. „Eu și echipa de consilieri vom face tot ce ne stă în putință pentru a reclădi încrederea cetățenilor în instituția Primăriei. Alianța USR-Plus consideră esențiale pentru o bună guvernare locală respectarea legilor, consilieri și funcționari profesioniști, competenți și o bună colaborare cu cetățenii, cu mediul de afaceri, cu mediul universitar, cu specialiștii din toate domeniile, cu parlamentarii suceveni și cu reprezentanții Guvernului. Toți împreună trebuie să lucrăm pentru Suceava”, a declarat Teodora Munteanu. Printre candidații pentru Consiliul Local Suceava se numără Lorena Buburuzan, Claudiu Maxim și Dumitru Cristin Maslovschi.