Un grav accident de muncă, ce s-a soldat cu decesul unui bărbat, s-a produs vineri dimineață la cariera de piatră de la Fundu Moldovei – Pârâul Cailor, aflată la aproximativ 2 kilometri de drumul județean de la Pojorâta spre Fundu Moldovei. Conform anchetei coordonate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, în jurul orei 7,00, la cariera de exploatare a pietrei  din localitatea Fundu Moldovei a avut loc o surpare a peretelui unui versant, iar din cauza avalanşei create au fost acoperite cu pământ şi piatră două utilaje de  tip buldo-excavator, care desfăşurau activităţi miniere în zonă.

Un perete de la carieră s-a prăbușit peste două utilaje care lucrau, cu tot cu conducătorii vehiculelor.

Cabina unuia dintre utilaje nu a fost acoperită de pământ, iar conducătorul, un bărbat în vârstă de 42 de ani, a putut fi extras de către colegii săi. Bărbatul a fost scos din zona periculoasă conștient și cooperant.

Nu le fel de norocos a fost colegul său, în vârstă de 60 de ani.

Acesta a rămas cu tot cu utilaj prins sub muntele de pământ și piatră, și a fost necesară intervenția unui excavator pentru îndepărtarea blocurilor de piatră. În momentul în care s-a creat accesul către victimă, pompierii militari au mai lucrat câteva zeci de minute pentru extragerea acesteia din cabină.

Bărbatul a fost scos la mai bine de la trei ore de la momentul surpării, fără semne vitale. Personalul medical a încercat manevre de resuscitare, însă din păcate nu se mai putea face nimic.

Pompierii militari au intervenit la fața locului cu o autospecială pentru descarcerare cu un modul multirisc (autospecială pentru complex de intervenţii multirisc).

La fața locului au ajuns pentru cercetări polițiști de la Câmpulung Moldovenesc și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Conform procedurilor, procurorii au început urmărirea penală cu privire la  săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă,  vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, pe parcursul anchetei urmând a se stabili cauzele tragicului accident.