Ochiul vigilent al sucevenilor a surprins, miercuri dimineață, autobuzul Jandarmeriei Suceava, cu angajați ai unității care au participat la Ziua Imnului Național al României, chiar în centrul Sucevei, fără ca vreunul din angajații MAI din mașină să poarte masca de protecție. Sigur că omenește se poate înțelege că jandarmii, colegi, au ales că nu se protejeze unii de alții, însă, pe de altă parte, este vorba de o instituție militarizată, care are atribuții de control chiar pe linia purtării măștilor în spații închise. În aceste condiții, sucevenii se întreabă pe bună dreptate cum pot fi ei amendați pentru lipsa măștii de protecție de către reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, când unii dintre aceștia ignoră chiar ei legea atât de mult discutată în această perioadă. Polițiștii au dat recent mai multe amenzi sucevenilor care au urcat în autobuzele societății de transport public local fără măști de protecție. În fotografii se mai poate observa că jandarmii stau și unul lângă altul pe scaune, deși autobuzul are multe locuri libere. Ziua Imnului Național al României a fost marcată printr-o ceremonie în aer liber, desfășurată în Piața Tricolorului, în centrul orașului, unde toată lumea a purtat măști de protecție.

 

Locotenentul Nicoleta Andronic, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, a precizat că această situație neplăcută va fi analizată de conducerea Jandarmeriei și se vor executa noi instructaje la nivelul personalului cu privire la respectarea măsurilor de protecție în vigoare.

”De la începutul lunii aprilie și până în prezent la nivelul Jandarmeriei Suceava nu avem nici un caz de infectare. Toți colegii au primit materialele de protecție necesare, considerăm că acesta este un caz izolat. Ne vom concentra în continuare pe instructaje interne pentru a-i face pe oameni să înțeleagă să fie mai responsabili”, a declarat Nicoleta Andronic.