În săptămâna premergătoare noului an școlar, polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Suceava, în colaborare cu partenerul tradițional Brian Douglas, reprezentantul unei fundații olandeze, au oferit ghiozdane echipate cu penare și rechizite copiilor din familii nevoiașe de la Stroiești, Șcheia și Grănicești.

Copiii au primit și dulciuri și fructe și au fost îndemnați de polițiști să meargă la școală și să o pună pe primul plan. S-a pus accent și pe discuțiile cu părinții, pentru a-i conștientiza pe aceștia cu privire la importanța frecventării cursurilor școlare de către copii și importanța educației pentru dezvoltarea acestora.

Una din zonele ”fierbinți” în care s-au deplasat polițiștii a fost comunitatea de romi din comuna Șcheia, de unde, din păcate, apar noi și noi infractori minori.

Minorilor și părinților acestora li s-au prezentat avantajele urmării cursurilor școlare și adoptării unui comportament civilizat și încadrat de legalitate.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a transmis un mesaj și cu privire la siguranța din unitățile de învățământ, care va fi o prioritate chiar și în acest debut de an școlar care este altfel.

”Pentru polițiștii suceveni, siguranța în unitățile de învățământ constituie, și în cursul acestui an școlar, o prioritate. Vom continua derularea de activități pentru creșterea gradului de securitate atât în incinta unităților de învățământ și în zonele adiacente, cât și pe traseele de acces către școli”, a declarat ofițerul.