Anul școlar începe cu internare în spital sau în izolare la domiciliu pentru 25 de cadre didactice și 8 angajați din personalul nedidactic, în județul Suceava. Numai în acest weekend, în urma testării Covid a angajaților din școli, 10 cadre didactice și 6 salariați din rândul personalului nedidactic au fost descoperiți că au virusul corona.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că vineri au fost confirmate pozitive cu noul coronavirus o învățătoare de la Școala Generală Ilișești, o profesoară de la Școala Generală Bosanci și o profesoară de la o școală privată din municipiul Suceava, Kids And Teens Learning Centre, precum și o îngrijitoare de la Grădinița „Așchiuță” Suceava și două îngrijitoare de la Școala Generală Nr. 11 „Miron Costin” Suceava.

Sâmbătă, rezultatele testării cadrelor didactice au arătat că au virusul corona un inspector școlar, o educatoare de la Grădinița „Gulliver” Suceava, o profesoară de la Școala Generală Nr. 7 din Suceava și o învățătoare de la Școala Generală Nr. 2 Vatra Dornei. Inspectorul școlar nu ar fi intrat în contact decât cu membrii familiei, în schimb învățătoarea de la Vatra Dornei, care este și directorul școlii, a intrat în contact cu toate cadrele didactice din unitatea de învățământ, astfel încât aici cursurile vor începe exclusiv online.

Tot sâmbătă au mai fost confirmate cu Covid-19 o secretară de la Liceul „Ion Luca” Vatra Dornei și o îngrijitoare de la Grădinița „ABC” Suceava. De asemenea, o altă angajată de la Liceul „Ion Luca” a fost din nou confirmată pozitiv la retestare.

Duminică, a venit confirmarea infectării cu SARS-CoV-2 pentru directorul Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, pentru o învățătoare de la Școala Generală Nr. 2 Câmpulung Moldovenesc și pentru o a treia îngrijitoare de la Școala Generală „Miron Costin” Suceava.

Din informațiile noastre, în urma constatării că o parte a colegilor lor erau purtători asimptomatici ai SARS-CoV-2, majoritatea cadrelor didactice și nedidactice din școlile din municipiul Suceava a devenit mai receptivă la programul de testare Covid inițiat și finanțat de primărie.