Un tânăr în vârstă de doar 32 de ani, din comuna Marginea, cunoscut afacerist în domeniul lemnului, și-a găsit sfârșitul în mod tragic luni dimineață, în timp ce se afla în pădure, pe raza comunei Sucevița, unde avea o parcelă în exploatare.

În jurul orei 8.00 dimineață, Secția Rurală Marginea a fost sesizată prin 112 că un copac a căzut peste o persoană, în zona denumită popular ”Bercheza”, pe raza comunei Sucevița. Cei doi bărbați care au fost martori la tragedie l-au urcat pe Adrian Constantin Antimie într-o mașină, cu intenția de a-l duce la Spitalul municipal Rădăuți, intersectându-se pe drum cu ambulanța chemată de urgență. Din păcate, pentru tânărul de 32 de ani nu s-a mai putut face nimic. Personalul medical a încercat manevre de resuscitare, după care a constatat decesul.

Cu privire la ce s-a întâmplat, din primele date rezultă că tânărul om de afaceri a plecat luni dimineață în pădure, pentru a exploata lemn, tocmindu-l în ajutor pe un anume Cristi Șumlanschi, care nu era angajat la firma sa.

Antimie s-a deplasat în fondul forestier cu un camion prevăzut cu macara hidraulică și sistem de încărcare și descărcare lemn. Acesta se afla pe macara și dirija și încărca lemn când s-a produs tragedia. Martorul ocular a secționat un arbore de la bază, iar Antimie a pus în mișcare brațul macaralei, pentru a-i dirija căderea. O operațiune care îi era familiară și pe care a făcut-o probabil de sute de ori. Doar că acest arbore a avut o cădere pe care tânărul nu a reușit să o controleze. Arborele s-a rupt, iar partea groasă a căzut pe cupola camionului. Ghinionul a fost ghinion până la capăt, vârful copacului lovindu-l direct în cap pe Antimie, care a căzut ca secerat și nu a mai dat vreun semn de viață. De față a mai fost și un al treilea bărbat, care a declarat că era întâmplător acolo.

La fața locului au ajuns, pe lângă polițiști, și inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, dar și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a efectuat cercetarea la fața locului. Au fost audiați cei doi martori ai tragediei, care au relatat, în mare, ce am scris mai sus.

Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”neluarea măsurilor legate de securitate și sănătate în muncă”, ”nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ”ucidere din culpă”.

 

Un an zbuciumat și cu multe probleme pentru tânărul afacerist

Numele tânărului și al firmei sale apar în numeroase scandaluri recente legate de exploatări ilegale. Firma acestuia a încasat amenzi mari în acest an, de la Garda Forestieră Suceava ori de la Poliție.  

Acesta a avut în trecut și conflicte majore cu polițiștii, fiind cercetat și pentru ultraj.

Pe de altă parte, Adrian Constantin Antimie a fost în acest an și victimă a unei mâne criminale, care i-a incendiat un TAF. În noaptea de 15 spre 16 aprilie, un utilaj ultraperformant, în valoare de zeci de mii de euro, a ars violent la marginea drumului național 17A, la ieșirea din Sucevița către Palma. Utilajul forestier era parcat în dreptul indicatorului de ieșire din Sucevița și a fost incendiat în urma unor răfuieli locale.

Cei care îl cunosc spun că tânărul muncea zi lumină pentru a-și întreține familia.