Muzeul Național al Bucovinei lansează un nou proiect, un atelier de creativitate online, care îmbină istoria cu pictura sau desenul. Atelierul „Istoria în desene” presupune crearea unor desene inspirate de obiectul preferat din postările muzeului sau din expoziția permanentă pe care ați vizitat-o la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava sau urmează să o vizitați. La atelier pot participa copii de toate vârstele.

Desenele, care vor avea trecute numele autorului, vârsta, școala, pot fi trimise la adresa de e-mail: marketing@muzeulbucovinei.ro, pe messengerul paginii de Facebook Muzeul de Istorie Suceava - History Museum, sau pot fi aduse la sediul Muzeului de Istorie din municipiul Suceava, în perioada octombrie-noiembrie 2020.

Creațiile copiilor vor fi postate pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie și vor face parte și dintr-o expoziție ce va fi organizată la Muzeul de Istorie Suceava. Reprezentanții muzeului au spus că expoziția va marca și Noaptea Muzeelor 2020, ediție organizată diferit în acest an.  

De câteva luni, Muzeul de Istorie Suceava i-a obișnuit și pe tineri cu postări despre exponate de excepție din colecțiile muzeului. Fie că este vorba de vase cu reprezentări antropomorfe (obiect cu formă de ființă omenească) sau zoomorfe (obiect cu formă de animal), fragment de cataramă cu almandine (piatră semiprețioasă), farfurii din porțelan, costum de surugiu (persoană care conduce o diligență sau un poștalion, stând călare pe unul dintre cai), inel cu inscripție al domnitorului moldovean Lațcu, bonetă de copil, cizme medievale, nasturi simpli sau globulari (în formă de glob), cercei de tâmplă sau inele sigilare, sucevenii și nu numai au aflat lucruri deosebite despre istoria acestora, locul din care provin, cum au fost realizate sau utilitatea lor. „Probabil că, unii dintre voi, după ce ați citit postările noastre ați avut curiozitatea și ați venit și la muzeu să le vedeți. Cu acest atelier Muzeul Național al Bucovinei își propune să stimuleze creativitatea și simțul artistic al copiilor, animând patrimoniul muzeal prin joacă și desen. Dragi copii, nu-i așa că vă place să desenați? Așteptăm să cunoaștem istoria văzută prin ochii voștri”, au transmis organizatorii.