România a participat la Campionatele Europene de la Poznan (Polonia) cu 12 echipaje, însumând 45 de sportivi. Aceștia au obținut 4 medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz în finalele de duminică. În urma acestor rezultate, țara noastră a ocupat locul secund în clasamentul pe națiuni după numărul de medalii câștigate în probele olimpice, în urma Olandei.

Ca de obicei, o mare parte din delegația tricoloră a fost alcătuită din sportivi suceveni, care s-au remarcat și de această dată. Astfel, echipajul format din sucevenii Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă a câștigat titlul european în proba de dublu rame masculin. Tot pe prima poziție s-a clasat Ancuța Bodnar cu echipajul feminin de dublu vâsle al României, alături de Simona Radiș.

În proba de opt plus unu feminin, barca României, din care au făcut parte și sucevencele Viviana Bejenariu și Maria Tivodariu, a cucerit de asemenea medalia de aur.

În schimb, echipajul de opt plus unu masculin, din care au făcut parte sucevenii Florin Arteni-Fîntînariu, pregătit de Ioan Despa la CSM Suceava, Florin Sorin Lehaci și Sergiu Vasile Bejan a obținut argintul, fiind depășit la „photo finish” de către Germania.

Medaliile de bronz pentru România au fost aduse de echipajul de dublu vâsle feminin, categorie ușoară, unde au tras sucevencele Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă.