Un puternic incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Brașca din comuna Ilișești a fost semnalat sămbătă după amiază, fiind solicitată intervenția pompierilor la puțin timp după ora 16.00. La intervenție au participat pompieri de la subunitățile din Suceava și Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Ilișești, Ciprian Porumbescu și Bălăceana, care au intervenit cu 7 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.  

La sosirea echipajelor ardeau anexele gospodărești, construcții din lemn în corp comun, existând  pericol de propagare la un garaj și la casa de locuit din vecinătate.

În incendiul a cărui lichidare a durat aproape 5 ore       au fost distruse construcția comună formată din șură, adăpost de animale, garaj și depozit de furaje, pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați, două autoturisme, o remorcă auto, circa 10 tone de furaje, 10 metri cubi lemn de foc, un motocultor și alte bunuri. Flăcările au degradat și trei ferestre de la casa învecinată.

În urma cercetării locului incendiului, pompierii au stabilit drept cauză probabilă de izbucnire a acestuia, efectul termic al curentului electric generat de un cablu electric defect. Din fericire nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au reușit să salveze casa de locuit a proprietarilor.