Imagini filmate cu telefonul și publicate în mediul online arată cum un elev este bătut în toată regula în incinta școlii, de alți trei minori. Incidentele au avut loc joia trecută, la Școala Gimnazială Bivolărie din Vicovu de Sus, autenticitatea lor fiind confirmată de polițiști.

Protagoniștii bătăii au vârste până în 14 ani și sunt elevi în clasa a VII-a. Pe imagini se vede cum în altercație sunt implicați inițial doi dintre băieți, însă alți doi, care și filmează, intervin în ajutorul unuia. Băiatul aflat în inferioritate primește mai multe lovituri destul de puternice cu pumnii. La un moment dat, elevul victimă este pus jos, unde mai încasează câteva lovituri. Șochează și atitudinea elevilor privitori, care îl încurajează agresiv pe unul din ei să lovească iar apoi, când victima pare să se redreseze, intervin și ei și lovesc cu picioarele. Imaginile au fost preluate de polițiștii suceveni de vinerea trecută, când s-a demarat o anchetă.

Sigur că firească este și întrebarea unde erau cadrele didactice sau supraveghetorul din pauză. De altfel, conducerea școlii, sesizată de incident de un părinte, a anunțat doar conducerea Inspectoratului Școlar Județean, nu și poliția, deși agresiunea intră lejer în sfera penală, la infracțiunea de loviri sau alte violențe. Școala trebuie și ea să ia măsuri pe linie internă. 

Polițiștii de la recentul înființat Birou Siguranță Școlară se vor deplasa luni la școală, pentru o cercetare minuțioasă și pentru a lua măsuri ca astfel de incidente să nu mai aibă loc. Părinții celor implicați au fost convocați la școală.