Judiciariștii specializați în investigații criminale ai poliției sucevene investighează un caz în care au suspiciuni de omor, victimă fiind un bărbat în vârstă de 57 de ani, din satul Uncești, comuna Bunești, găsit într-o baltă de sânge, cu o înțepătură adâncă în zona gâtului, produsă cu un foarfece. Bărbatul se afla acasă cu soția sa, care susține că bărbatul și-a înfipt singur foarfecul în gât, varianta fiind tratată însă cu rezerve de polițiști.

Sâmbătă, în jur de ora 17.30, o femeie a sunat la 112 și a cerut ajutor, anunțând că soțul său face scandal și este plin de sânge. Personalul medical și polițiștii l-au găsit pe bărbatul de 57 de ani întins pe podeaua unei încăperi a locuinței, cu urme de tăiere la nivelul gâtului și o hemoragie masivă. Mihai Bologa, în vârstă de 57 de ani, deja agoniza și nu a mai putut fi salvat.

Soția acestuia a declarat că bărbatul a venit acasă sâmbătă, în jur de ora 14.00, fiind beat. Cei doi urmau să facă împreună zacuscă însă s-a luat la ceartă. Femeia le-a spus polițiștilor că bărbatul a pus mâna pe un foarfece, amenințând că se sinucide dar o va omorî și pe ea. Maria Bologa susține că de frică a părăsit curtea și a fugit. La revenire, l-ar fi găsit pe soț plin de sânge, rezemat de o ușă.

Conform unor surse judiciare, există dubii serioase privind declarațiile femeii, în baza mai multor indicii de la fața locului. Este posibil ca femeia să fi avut o altercație cu bărbatul și, de furie sau de frică, să îl fi înțepat pe acesta fatal cu foarfeca, în gât. Locuința familiei Bologa a fost sigilată în vederea continuării cercetărilor și a efectuării expertizei criminalistice.

Duminică după-amiază, la 24 de ore de la deces, urmează a fi efectuată autopsia cadavrului. Medicii legiști pot aduce lămuriri suplimentare legată de cauza morții și mecanismul loviturii. Foarfeca a fost găsită la locul faptei, astfel că anchetatorii se vor lămuri cât de repede ce s-a întâmplat în casa din Uncești. În primă fază a fost deschis dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „ucidere din culpă”.