Un bărbat de 48 de ani din comuna Liteni a fost victima unui accident de muncă petrecut vineri seara, în incinta societății comerciale Ambro din Suceava.

Cercetările polițiștilor au stabilit că accidentul a avut loc în jurul orei 18.55. Ei au constatat că în timp ce manevra pentru a clădi mai multe bobine de carton în interiorul halei de depozitare a acestora din incinta fabricii, un manevrant al unui motostivuitor a acroșat o bobină de carton în greutate de circa 2 tone, mișcând-o spre o altă bobină. În acel moment, între cele două bobine se afla un bărbat de 48 de ani care le verifica, acesta fiind efectiv strivit sub greutatea celor două bobine. Bărbatul aflat în stare gravă a fost preluat de un echipaj al ambulanței și transportat la spital, unde a fost diagnosticat de medici cu „traumatism prin strivire, hemoragie subarahnoidiană masivă, contuzie toracică abdominală”, bărbatul fiind considerat în stare critică.

Cercetările au fost demarate de polițiști la locul faptei, fiind deschis un dosar penal pentru săvârșirea onfracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”. În același timp a fost anunțat și Inspectoratul Teritorial de Muncă, care va demara o anchetă în acest caz.