Scene din filme de acțiune în noaptea de vineri spre sâmbătă pe străzile din Rădăuți. Un șofer băut și fără permis a încercat să scape de polițiștii care îl urmăreau și nu s-a dat în lături de la nimic. La un moment dat, șoferul încolțit a lovit mașina poliției, dar chiar și așa nu a putut fugi, fiind prins și pus în cătușe. Totul a început în jurul orei 1.45, când o patrulă din cadrul Biroului de Ordine Publică Rădăuți a observat autoturismul marca Lancia, staţionat la intersecţia străzilor 1 Mai şi Dimitrie Dan.

În momentul când a observat mașina de poliție, șoferul a demarat în trombă cu intenția clară de a scăpa. Patrula de poliție a plecat în urmărirea fugarului, iar între timp a chemat în ajutor și un alt echipaj de poliție.

La intersecţia străzilor Putnei și Teiului a fost blocat autoturismul marca Lancia. Oamenii legii au poziționat o autospecială de poliție paralel cu autoturismul în cauză, moment în care intenționat, pentru a fugi de echipajele de poliție, conducătorul acestuia a efectuat manevră de viraj la dreapta, lovind autospeciala.

Manevra nu a avut sorți de izbândă, iar la volanului autoturismului marca Lancia a fost identificat Gabriel Ion Scripcariuc, de 30 de ani, din Rădăuți. Acesta a fost dus la sediul Poliției Rădăuți, unde s-a constatat că șoferul nu are permis pentru nici o categorie de autovehicule. În plus, la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Gabriel Ion Scripcariuc a fost reținut pentru 24 de ore, iar acum este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni, respectiv „conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ,,distrugere”.