Mai multe furturi de butelii comise din rastelele de depozitare aflate în curțile unor societăți comerciale din zona Vatra Dornei, au dus la organizarea unor echipaje de filaj pe timp de noapte în localitățile din jurul municipiului. Polițiștii au reușit astfel prinderea în flagrant a doi indivizi din județul Bistrița-Năsăud, care au recunoscut comiterea și a celorlalte furturi petrecute în cursul nopților trecute, aceștia fiind reținuți în spatele gratiilor pentru ”furt calificat”.

Primele sesizări referitoare la furtul unor butelii de aragaz au apărut în cursul zilelor de 16 și 17 decembrie, când reprezentanții unor societăți comerciale din localitățile Coșna și Poiana Stampei s-au plâns că în timpul nopții le-au dispărut butelii din rastelele aflate în curțile societăților. În aceste condiții, la nivelul Poliției Municipiului Vatra Dornei a fost organizată, vineri seara, o acțiune la care au fost angrenați și lucrătorii ai Secției Rurale de Poliție Vatra Dornei, care împreună au efectuat patrulări prin comunele din jurul municipiului, folosind mașini neinscripționate.

În jurul orei 22:00, un echipaj de polițiști a observat pe o stradă din comuna Dorna Candrenilor un autovehicul suspect marca VW Bora, cu numere de înmatriculare emise de Bistrița-Năsăud, care nu își justifica prezența în zonă și despre care existau informații că a fost folosit la comiterea furturilor din nopțile precedente. Autoturismul a fost urmărit cu discreție de polițiști, la un moment dat acesta

a oprit în fața unei locuințe din localitate, iar din interior au coborât două persoane de sex masculin, care au pătruns în curte și au încercat să sustragă o butelie dintr-un rastel metalic. În acel moment cei doi suspecți au fost prinși în flagrant de polițiști și imobilizați. Transportați la sediul poliției, cei doi au fost identificați ca fiind Codruț Capră, în vârstă de 20 de ani, din comuna Tiha Bârgăului și Vasile Munteanu, de 23 ani, din comuna Josenii Bârgăului, ambii din județul Bistrița-Năsăud. Audiați la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, aceștia au recunoscut comiterea tuturor faptelor de acest fel în zonă, cât și a altor infracțiuni comise în județul Bistrița-Năsăud. Autoturismul folosit de cei doi, în interiorul căruia au fost identificate mai multe bunuri precum un clește tip gură de lup, o butelie, două topoare, chei mecanice auto și mai multe lacăte rupte, a fost indisponibilizat la sediul poliției.

Față de cei doi suspecți polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de sâmbătă aceștia au fost prezentați procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei. În urma audierii celor doi și luându-se în considerare faptul că aceștia și-au recunoscut faptele, tinerii au fost plasați sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de ”furt calificat”.