Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că în mod surprinzător, actuala coaliție de guvernare formată din PNL, USR-Plus și UDMR a ales să-l propună ca premier al României pe Florin Cîțu, cel mai prost ministru al Finanțelor pe care l-a avut țara în ultimii 30 de ani. Ioan Stan a spus că Florin Cîțu are deja renumele de „gropar al economiei naționale”. El a arătat că nominalizarea acestuia pentru funcția de premier pare mai mult un act de „sinucidere politică” a partidelor din coaliția de guvernare. Liderul social-democrat a precizat că problema nu este că noul CDR a ales din prima clipă să se sinucidă politic, ci că în urma acestei decizii, România are cel mai mult de pierdut, o dovadă în acest sens fiind felul catastrofal în care Florin Cîțu a condus finanțele publice.

„Astfel, în mandatul său, a înglodat țara în datorii, cu dobânzi uriașe, împrumutând nu mai puțin 30 de miliarde de euro în ultimele 13 luni. A distrus PIB-ul țării, acesta scăzând cu 5,7 miliarde euro, respectiv 27 miliarde lei în 2020, față de 2019. Din cauza lui și a guvernului Orban, 140.000 de persoane au intrat în șomaj tehnic în fiecare lună și în total 1,4 milioane de români au trecut prin acest tip de șomaj, iar perioada noiembrie 2019 – august 2020, au dispărut din economie 82.800 de locuri de muncă și tot atâtea familii au suferit pierderi de venituri”, a declarat Ioan Stan.

El consideră că tot din cauza lui Florin Cîțu și a liberalilor, deficitul comercial a ajuns la 13 miliarde de euro, cu un miliard de euro mai mult față de anul trecut. „O gaură mai mare decât deficitul comercial din întregul an 2017. Iar acestea sunt numai câteva din „realizările” acestui „profesionist” care urmează să conducă Guvernul României”, a afirmat Stan.

 El a declarat că având în vedere toate cele prezentate anterior, este firesc să se întrebe „cu ce încredere mai pot să privească românii spre viitor, știind că un om care a dovedit că este un monument de incompetență urmează să-i conducă din postura de premier?”

Nu în ultimul rând, Ioan Stan a subliniat faptul că românii au demonstrat la votul de la alegerile parlamentare că nu mai au încredere în PNL și oamenii săi. „Numai că pentru președintele Klaus Iohannis nu contează nici voința românilor, nici Constituția țării, preferând să învestească un guvern al dezastrului decât să respecte votul electoratului”, a încheiat Ioan Stan.