Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a venit vineri seara la Suceava cu scopul declarat de a le mulțumi sucevenilor care au votat acest partid la alegerile parlamentare din 6 decembrie a.c.. În fața Casei de Cultură s-au adunat ca să-l aștepte circa 200 de oameni și cei trei parlamentari AUR din județ - deputatul Florin Pușcașu, președintele Organizației Municipale Suceava a AUR, deputatul Doru Acatrinei, președintele Organizației Județene, și senatorul Mircea Dăneasă, cu fundal muzical de cântece patriotice. Deputatul Pușcașu și-a așteptat șeful de partid fără mască de protecție, dar cu un colac tradițional, așezat pe un ștergar cu motive din Bucovina. Cu circa 15 minute mai târziu față de ora anunțată, George Simion a ajuns pe esplanada Casei Culturii, ca un haiduc venit în sprijinul celor mulți și oropsiți, îmbrăcat într-un suman scurt alb cu negru la guler, buzunare și manșete, cu pantaloni negri și bocanci. La sosire purta mască de protecție, albastră, cu sigla partidului pe partea dreaptă și cu chipul lui, în stânga. A fost întâmpinat de susținători cu ovații, oamenii i-au strigat numele, l-au aplaudat și au fluturat drapelele tricolore cu sigla AUR. Liderul partidului și-a invitat simpatizanții - o parte dintre ei fără mască - să păstreze o distanță rezonabilă unii față de alții, apoi și-a scos masca și și-a început discursul cu mulțumiri, „sute de mii de mulțumiri” adresate sucevenilor pentru votul care a dus trei candidați AUR din județ în Parlamentul României și care „a stricat socotelile partidelor care se cred stăpâne peste noi”.

În fața oamenilor care au venit să-și arate susținerea față de această formațiune politică, George Simion a avut un discurs antisistem, într-un limbaj simplu, cu mesaje pe de o parte împotriva partidelor tradiționale „așa-zis de stânga” și „așa-zis de dreapta”, a slăbiciunii și corupției clasei politice și a presei care a ignorat constant AUR până la alegerile parlamentare, iar pe de altă parte, de elogiere a „adevăraților patrioți” și a vocii poporului. „Noi suntem dacii liberi care mergem până la capăt”, a spus George Simion, în aplauzele și uralele simpatizanților săi.

Cu certă putere de influențare a oamenilor, el le spune acestora ceea ce au nevoie să audă și reușește să-i mobilizeze cu ușurință în sensul discursului său. La plecare, George Simion a fost condus la mașină de zeci de oameni care au dorit să-și facă o fotografie cu noul lider propulsat pe scena vieții publice de rezultatul alegerilor parlamentare.

Vizita la Suceava face parte dintr-un turneu național al lui George Simion realizat în peste 40 de orașe din țară pentru a se întâlni cu susținătorii AUR, surpriza alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie.

Alianța pentru Unirea Românilor s-a clasat pe locul al treilea, după PSD și PNL. Cu 14,71% la alegerile pentru Senat și 14,51% la cele pentru Camera Deputaților,  AUR Suceava va avea trei parlamentari.