Polițiștii suceveni au acționat intens timp de două zile privind modul de respectare a interdicțiilor impuse din cauza pandemiei de Covid, aplicând aproape o sută de amenzi sau avertismente. Un caz mai aparte s-a înregistrat la Vicovu de Sus, unde, sâmbătă dimineață, un apel la Tel. Verde a sesizat că un autoturism VW, de culoare verde, face transport de persoane fără a fi autorizat, iar în mașină nimeni nu poartă mască de protecție. Autoturismul vizat a fost oprit de polițiști pe strada Calea Cernăuți din Vicovu de Sus, în mașină fiind identificați și legitimați cinci oameni. Șoferul, un localnic în vârstă de 76 de ani, care transporta doi tineri, de 16 și 18 ani, un bărbat de 70 de ani și o femeie de 72 de ani, toți din familii diferite.

”Conducătorul auto și pasagerii, în momentul opririi în trafic, nu purtau mască de protecție individuală, fapt pentru care au fost sancționați contravențional conform prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Șoferul nu a scăpat prea ușor, pentru transport în regim de taxi fără autorizație fiind amendat, iar ca măsură complementară i s-au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului.

Comisarul-șef Epureanu a subliniat că, în condițiile apropierii sărbătorilor, au fost intensificate activitățile de verificare a modului de respectare a interdicțiilor impuse în condițiile stării de alertă. Accentul a fost pus pe respectarea măsurilor de precauție în zonele aglomerate, centre comerciale și în mijloace de transport în comun În două zile, pe 18 și 19 decembrie, polițiștii suceveni au verificat 162 societăți comerciale şi peste 70 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.500 lei. Totodată, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 2576 de persoane.

”Atragem atenţia cu privire la continuarea adoptării unui comportament precaut şi vă îndemnăm să nu vă expuneţi la riscuri, să păstraţi distanțarea fizică și să purtaţi masca de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise. De asemenea, respectaţi interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private, iar după ora 23.00 deplasaţi-vă doar justificat”, este mesajul polițiștilor suceveni.