La inițiativa preotului Petru Balabasciuc, paroh la biserica din Păltiniș, comuna Panaci, întreaga comunitate s-a implicat în campania umanitară „Îmbracă un copil de sărbători”. După ce oameni inimoși din parohia Păltiniș și nu numai au donat bani, jucării, alimente, dulciuri etc. pentru copiii sărmani, toate ajutoarele au ajuns sâmbătă, 19 decembrie, la Iași. Părintele Petru Balabasciuc a dus darurile la Spitalul „Cuza Voda” și la părintelui Dan Damaschin, care în această perioadă, împreună cu mai mulți voluntari, mesagerii lui Moș Crăciun, pregătesc pachete pentru mii de copii săraci.

„Cu ajutorul vostru, toți cei care ați răspuns chemării campaniei de a îmbrăca un copil de sărbători sau de a cumpăra o jucărie, alimente, am livrat sâmbătă, 19 decembrie, toate darurile voastre și o sumă importantă de bani Spitalului - Maternitate Cuza Voda din Iași și părintelui Dan Damaschin. Vă mulțumesc frumos pentru tot ajutorul. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească jertfa. Ați făcut fericite niște sufletele sărmane, și pentru asta vă mulțumesc din nou”, a spus preotul Petru Balabasciuc, care, în acest an, a lansat și campania „Ajută un copil să învețe online”, campanie în cadrul căreia a adus multă bucurie pe chipurile mai multor copii nevoiași din zona de munte.

Mai mult decât atât, le-a dat o șansă la educație, la educația online. Preotul a lansat campania pe Facebook. Oamenii s-au mobilizat și au oferit tablete pentru copiii care erau în imposibilitatea de a face școala online. Pr. Petru Balabasciuc susține cănu se va limita doar la aceste campanii umanitare. „Continuăm să ajutăm, atât cât putem, pentru că oamenii au nevoie de noi, copiii au nevoie de noi”, a mai completat inițiatorul campaniilor. Cei care doresc să se implice în acțiunile inițiate de preotul paroh din Păltiniș – Panaci, pot să intre pe pagina de Facebook a preotului Petru Balabasciuc, de unde vor obține mai multe informații.