Atitudinea unui șofer beat de a bloca drumul cu autoturismul, a se lua la harță și de a-l înjura pe un alt participant la trafic, i-a adus o sesizare la poliție, care s-a soldat cu un dosar penal deschis pe numele acestuia.

Incidentul a fost semnalat polițiștilor sâmbătă la prânz, când un bărbat din Valea Moldovei a sunat lucrătorii de poliție din cadrul Secției Rurale de Poliție Gura Humorului, anunțându-i că un bărbat băut conduce autoturismul prin comuna Capu Câmpului. Martorul le-a povestit apoi polițiștilor că în timp ce se deplasa prin localitate a observat un autoturism oprit în mijlocul drumului, la volanul căruia se afla un bărbat. Martorul a încercat să efectueze depășirea acelui autoturism, dar din cauza faptului că nu avea spațiu, a oprit și i-a solicitat conducătorului auto să elibereze drumul, moment în care acesta i-a adresat cuvinte și expresii jignitoare. Conflictul a luat sfârșit, moment în care ambii conducători auto au încercat să plece de la fața locului, însă cel care a raportat întregul incident a văzut autoturismul șoferului nervos lovind un gard de la marginea drumului. Cel care conducea s-a dat jos din mașină, a venit spre autoturismul martorului care staționa, înjurându-l din nou și deplasându-se fără a avea echilibru pe drum. Atunci bărbatul din Valea Moldovei și-a dat seama că șoferul nervos se află sub influența consumului de alcool și l-a urmărit pe acesta, să vadă unde se va opri. La sosirea polițiștilor i-a condus pe aceștia la curtea unde intrase individul băut, care tocmai ieșea atunci pe poartă. El a fost identificat ca fiind Costel Lăcătușu, de 48 de ani, din Capu Câmpului și a fost condus pentru audieri la sediul poliției din Gura Humorului. Din cauză că bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate două mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele naționale de date ale Poliției Române, s-a constatat că bărbatul de 48 de ani nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii de poliție din cadrul Postului de Poliție Capu Cîmpului, pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.