Coronavirus Platforma națională de pregătire în situații de urgență “Fii pregătit” (fiipregatit.ro), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost actualizată pentru a veni în sprijinul cetățenilor, a informat, luni, Prefectura Suceava.  Astfel, accesând fiipregatit.ro, puteți găsi 12 ghiduri pentru diferite situații  - Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția, Întrebări și mituri, Autoizolare, Călătorie, Simptome etc., în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Acesta reamintește cetățenilor să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358, care nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.