Primăria Liteni i-a premiat, marți, pe elevii Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” care au obținut cele mai mari medii școlare. Este vorba despre nouă elevi din clasele X – XII, care au primit bursele de merit din partea primarului orașului Liteni, Tomiță Onisii. El a oferit aceste burse în numele Primăriei și Consiliului Local Liteni.

În deschiderea ceremoniei de premiere, directorul liceului din Liteni, Alina Manolache, a ținut să precizeze că au fost premiați elevii care au obținut cele mai bune rezultate la finalul anului școlar 2019 – 2020. Alina Manolache a spus că nu au fost premiați elevii clasei a IX-a, având în vedere că aceștia nu erau înmatriculați la liceu la finalul anului școlar. Astfel, cei mai buni elevi din clasa a IX-a ar urma să fie premiați în a doua jumătate a acestui an școlar. Ea a ținut să îi felicite pe toți elevii premiați și a ținut să-i mulțumească primarului Tomiță Onisii pentru sprijinul acordat în acordarea acestor burse de merit, dar și pentru susținerea învățământului din acest oraș, prin modernizarea unităților școlare.

La rândul său, Tomiță Onisii i-a felicitat pe elevii care au reușit să obțină cele mai mari medii școlare, el precizând că și-ar dori ca numărul acestora să fie cât mai mare. Tomiță Onisii a spus că deși de la finalul anului acestuia a fost adoptată o Hotărâre de Guvern prin care s-a stabilit nivelul minim al burselor de performanță, Primăria și Consiliul Local Liteni acordă astfel de burse de mai mulți ani, tocmai din dorința de a-i recompensa pe cei mai merituoși elevi. „Prin munca voastră ați obținut aceste rezultate și trebuie să vă mulțumim pentru acestea, motiv pentru care o să încercăm tot timpul să vă recunoaștem meritele. Pentru că prin rezultatele voastre veți crește și prestigiul acestor școli din Liteni și trebuie să fiți mândri pentru acest lucru. Iar noi nu facem altceva decât să vă recunoaștem efectiv munca dumneavoastră”,  precizat Tomiță Onisii. El și-a exprimat speranța că în cele din urmă se va trece și peste această perioadă de restricții impuse de pandemia de coronavirus, iar lucrurile vor reintra în normal și în domeniul educației.

„Noi ne-am întâlnit astăzi pentru că este săptămâna înaintea Crăciunului și am vrut să vă facem o bucurie, să mergeți acasă și să vă gândiți și la faptul că este cineva care se gândește și la efortul și la munca voastră”, a mai declarat primarul din Liteni. Nu în ultimul rând, el a precizat că Primăria și Consiliul Local Liteni s-au implicat extrem de mult în reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ din acest oraș și a anunțat că astfel de investiții vor continua și anul viitor.