În cadrul proiectului caritabil „Un Crăciun pentru fiecare”, ediția I, organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic,s-a strâns suma de 100.000 de lei, din totalul de 400.000 de lei estimat ca necesar pentru darurile destinate celor 2.000 de beneficiari, 1.000 de bătrâni și 1.000 de copii necăjiți.

Conform http://www.arhiepiscopiasucevei.ro/, primele pachete au ajuns deja la beneficiari. Pentru că mai sunt câteva zile până la sărbătoarea Naşterii Domnului şi mai sunt beneficiari care nu şi-au primit darul, încă vă mai puteţi alătura acestui demers filantropic, donând în următoarele conturi ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților: RON: RO51 RNCB 0234 0370 1091 0014, EURO: RO78 RNCB 0234 0370 1091 0110.

În cadrul acestui proiect, Sectorul Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava şi Sectorul Exarhat au organizat, împreună cu alte departamente, două concerte caritabile, transmise online, care au avut loc de Moș Nicolae, pe 6 decembrie 2020, în sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, respectiv pe 20 decembrie 2020, gazdă fiind Mănăstirea Putna.

„Această iniţiativă a apărut din dorinţa de a aduce bucuria Nașterii Domnului în fiecare casă a Bucovinei, dar şi de a oferi puţină mângâiere şi un mic dar (alimente de bază, haine și dulciuri, lemne de foc) unui număr de 1000 de bătrâni singuri și 1000 de copii proveniți din grupuri vulnerabile. Mulțumim tuturor celor care au susținut acest demers, dăruind din puţinul sau mai multul lor, pentru a înmulţi bucuria sărbătorii Naşterii Domnului”, au transmis organizatorii campaniei.

 

·        Mulțumiri artiștilor, mulțumiri partenerilor

Gândul de recunoştinţă se îndreaptă şi către interpreții de muzică populară și membrii corurilor care au dăruit publicului momente de aleasă bucurie. În cadrul primului concert, din 6 decembrie, au încântat publicul nume importante ale folclorului românesc: Ion Paladi, Constantin Bahrin, Angelica Flutur, Alexandru Brădățan, Fetele din Botoșani, Mariana Maloș și Alexandra Dan, precum și grupul  de colindători format din copiii de la Așezământul de Copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți și Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale din Suceava. La cel de-al doilea concert, desfăşurat pe 20 decembrie, cei care i-au bucurat pe ascultători au fost: Alexandra Dan, Grupul Psaltic „Eustatie Protopsaltul” al Mănăstirii Putna, Grupul Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Corul Maicilor de la Mănăstirea Cămârzani, Corul de Copii și Tineret „Fiii Putnei”, Corul „Ai lui Ștefan, noi oșteni” de la Liceul „Ion Nistor” din Vicovu de Sus și Corala „Sfântul Leontie” Rădăuți.

„Nu în ultimul rând, aducem alese mulțumiri partenerilor şi instituţiilor media care au contribuit la promovarea acestui eveniment: Trinitas TV, Radio Trinitas, Doxologia, basilica.ro, Ziarul Lumina, ASCOR, TVR Iași, Info Iași, TeleM, ATOS, Așezământul Sfântul Leontie, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, Asociația Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava, News Bucovina, Suceava Live, Monitorul de Suceava, Suceava News, Crai Nou, Suceava Smartpress, Jupânu', Obiectiv de Suceava, Intermedia, Nest Tv, Bucovina Tv, Tv Plus, Radio As, Radio Top Suceava, Calea spre Mântuire, Expert Music”, au transmis cei care s-au ocupat de proiectul caritabil „Un Crăciun pentru fiecare”.