A XVII-a ediție a Nopții Muzeelor, eveniment organizat anual pe plan european, va fi marcată, la finele acestei săptămâni, și la Rădăuți. Mai precis, Muzeul Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, cât și Galeriile de Artă și-au prelungit programul de sâmbătă, 12 iunie, până la ora 23.00, condiții în care doritorii vor putea să viziteze atât muzeul, cât și expozițiile de acolo, expoziția permanentă și expoziția interactivă temporară „Jocuri și jucării pentru mici și mari copii”,  până aproape de miezul nopții. La fel și la Galeriile de Artă, unde iubitorii de artă sunt așteptați să viziteze alte două expoziții organizate în incintă, mai precis expoziția artistului plastic rădăuțean Nucu Nistor și expoziția de cuiburi și ouă ale unor specii de păsări – „Cuibușor de nebunii”.

Primăria locală a mai decis ca sâmbătă seară să ofere rădăuțenilor un spectacol cu muzică de promenadă, spectacol susținut de Orchestra Casei Municipale de Cultură Rădăuți, spectacol care se va desfășura de la ora 19.00, în parcul din centrul municipiului, în vecinătatea foișorului.

Evenimentul Noaptea Muzeelor a fost inițiat în urmă cu 17 ani de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Activitățile din Noaptea Muzeelor sunt oferite anul acesta iubitorilor de cultură de către muzee și case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane și studiouri creative, castele, palate, cetăți, mori, teatre, universități, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcașe de cult sau case ale experimentelor.