Posesorii de mașini electrice vor avea la dispoziție, în municipiul Suceava, încă șapte stații de încărcare, rapide și ultrarapide, a căror achiziție este acum licitată de către primărie.

Cele șapte stații vor fi cumpărate în cadrul unui proiect câștigat de municipalitate prin Administrația Fondului de Mediu și beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 1,3 milioane de lei.

“Stațiile vor avea în total 14 puncte de încărcare, 7 cu o putere mai mare de 22 de KW - cele rapide și 7 cu o putere mai mare de 50KW - cele ultrarapide, iar amplasarea lor se va face în termen de opt luni de la semnarea contractului. La licitația de marți au fost depuse șapte oferte”, a precizat viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

Cele șapte stații, pentru care s-au prezentat la licitație șapte ofertanți, vor fi amplasate în următoarele locații: strada Vasile Alecsandri - în laterala Teatrului “Matei Vișniec”, pe strada Universității – două, pe strada Gheorghe Doja, iar pe Ana Ipătescu, în vecinătatea Hotelului Bucovina, alte două.

Viceprimarul Sucevei a menționat că, în prezent, în municipiul reședință de județ există 28 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, luate prin Programul de cooperare Elvețian-Român, cu o valoare de 10 milioane de lei, iar în oraș sunt 352 de autovehicule electrice înregistrate la primărie, din care 186 deținute de persoane fizice, iar 166 de persoane juridice.

Amplasarea de noi stații de încărcare, rapide și ultrarapide, face parte din programul de facilități oferite pentru încurajarea transportului electric, din care, ca măsuri locale, mai pot fi enumerate taxe 0, impozite 0, parcare gratuită în parcările cu plată amenajate și energie electrică gratuită, oferită timp de cinci ani, de municipalitate.