Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că ediția de anul acesta a Programului Ștefanian, care va avea loc în perioada 24 iunie - 2 iulie, va avea o semnificație aparte. Gheorghe Flutur a declarat că în prima zi a ediției din acest an, la Suceava vor fi prezente delegații din Republica Moldova, respectiv din municipiul Chișinău și raioanele Ștefan Vodă, Sîngerei și Rîșcani. El a spus că în cadrul Programului Ștefanian vor fi semnate înțelegeri de cooperare între județul Suceava și unitățile administrative din Republica Moldova.

Șeful administrației județene a subliniat faptul că ceremonia semnării înțelegerilor de cooperare va fi organizată în Sala Unirii Bucovinei cu Țara din Palatul Administrativ din Suceava.

La ceremonie au fost invitați să participe reprezentanți ai Universității "Ștefan cel Mare", Camerei de Comerț și Industrie, Inspectoratului Școlar Județean, Muzeului Național al Bucovinei și Centrului Cultural Bucovina pentru discuții privind pregătirea unor proiecte comune pe domeniile prevăzute în acorduri.

De asemenea, Gheorghe Flutur a arătat că în cursul după-amiezii de 24 iunie, la Capela din Cetatea de Scaun a Sucevei se va oficia slujba de pomenire a Domnitorilor Moldovei.

În cadrul programului stabilit pentru delegațiile din Republica Moldova mai sunt incluse vizite la Aeroportul „Ștefan cel Mare”, Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean și Muzeul de Istorie, dar și la Târgul de Sânziene - Produs în Bucovina care se va deschide pe esplanada din centrul Sucevei.