Numărul persoanelor care vin în județul Suceava din țări cu risc crescut de infectare cu SARS-CoV-2 și trebuie să intre în carantină se menține ridicat. Marți dimineață, la ora 9.00, în județ se aflau în carantină 1.215 persoane, dintre care 165 intrate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 5 persoane erau contacți direcți ai unor persoane confirmate cu SARS-CoV-2 și 160 erau venite din țări cu risc de infectare ridicat.

De asemenea, în izolare se află 52 de persoane, din care 4 intrate în ultimele 24 de ore.

În județ sunt la această oră 56 de cazuri de Covid-19 în evoluție, repartizate astfel: 86 din cele 114 localități din județ nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 21 au câte un caz, 6 au sub cinci cazuri în evoluție, iar una are peste zece cazuri în evoluție. Este vorba despre municipiul Suceava, cu 19 cazuri active și o incidență de 0,15 la mia de locuitori.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 8 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate două persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 467 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 21 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 14 pacienți sunt în zona tampon și 432 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Trei pacienți cu Covid au forme grave și sunt internați la ATI și șase sunt cu forme severe de boală. Pacienți cu Covid mai sunt internați la Rădăuți – patru, Vatra Dornei – cinci, Gura Humorului – doi. În total, în spitale sunt 32 de pacienți diagnosticați cu Covid.