Administrația Națională de Meteorologiee emis marți dimineață o nouă atenționare meteo, de tip cod galben, valabilă în data de 8 iunie, între orele 11:00 –  21:00.

Sub incidența codului galben intră 22 de județe din România, inclusiv jumătate din județul Suceava (vezi harta).

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul Munteniei, precum și în Dobrogea și Moldova, dar pentru intervale mai scurte de timp.

Conform unei alte informări meteo transmise de ANM, manifestări de instabilitate atmosferică vor apărea în intervalul 8 iunie, ora 11:00 – 11 iunie, ora 23:00.

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată până la sfârșitul săptămânii.