Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi s-a autosesizat cu privire la o trecere de pietoni din centrul municipiului, care se termină într-un zid de pe marginea străzii, el anunțând sancţiuni pentru „Doreii” care au trasat-o. Este vorba despre trecerea de pietoni de pe str. Vasile Alecsandri, dinspre Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare”, spre „Casa Cărții”.

Lucian Harşovschi a spus că anul trecut primăria a modernizat zona pietonală din jurul „Casei Cărții”, iar prin modificările făcute trecerea de pietoni trebuia mutată, având în vedere că pe noua configurație a pietonalului aceasta s-ar fi oprit într-un zid. Viceprimarul Sucevei a mai precizat că lucrările s-au terminat în iarnă, iar condiţiile meteo nu au mai permis să fie aplicat un nou marcaj rutier. „Când se lucrează noaptea, <Doreii> îşi fac de cap. Întâmplător sau nu, <Doreii> care lucrează la marcaje rutiere au trasat trecerea de pietoni pe configurația veche, oprindu-se în zid”, a declarat Lucian Harșovschi.

El a spus că în mod cert nu acceptă astfel de „neatenții”, iar cei care au făcut această lucrare în bătaie de joc „sau nu au gândit puţin” vor suporta consecințele. „Pe lângă faptul că lucrările nu vor fi decontate, vor fi nevoiţi să le refacă aşa cum trebuie şi sunt sigur că pe viitor vor fi mult mai atenți, în cazul în care vor mai lucra cu Primăria Suceava. De asemenea, cei din cadrul primăriei, responsabili de aceste lucrări, vor da notă explicativă pentru cele întâmplate. Sunt multe de făcut în acest oraş şi cred că cei care au lucrări cu primăria trebuie să fie responsabilizați și sancționați când nu îşi fac treaba cum trebuie”, a declarat Lucian Harșovschi. El a adăugat că această trecere de pietoni trebuia marcată în diagonală, astfel încât să fie evitat zidul.